Je complete vitaliteit versterken door mind hacking

Als jouw doel is om gezond en gelukkig te worden of te blijven, is het creëren van een optimale vitaliteit een must. Vitaliteit is de basis die ons lichamelijk en geestelijk welzijn bepaalt -en dit is te beïnvloeden en te versterken door gebruik te maken van mind hacking. Vitaliteit versterken hoeft echter niet moeilijk te zijn!

Je moet het zien alsof je meerdere batterijen hebt die je kunt verbruiken en weer kunt opladen. Als al jouw batterijen volledig opgeladen zijn, zit je in een ultieme staat van gezondheid en geluk. Vitaliteit wordt hierbij opgesplitst in vier verschillende batterijen, te weten een lichamelijke, een emotionele, een mentale en een inspiratieve batterij. 

1. De lichamelijke batterij

Lichamelijke vitaliteit versterken kan door het aanpakken van vele verschillende factoren -denk hierbij aan jouw lichamelijke conditie, jouw eetpatroon, jouw slaappatroon en de hoeveelheid rust die je pakt. Onderzoek heeft aangetoond dat de grootste invloed op jouw immuunsysteem door meditatie en mind hacking bereikt wordt. 

Tijdens het beoefenen van meditatie worden verschillende cocktails van hormonen vrij gegeven, die een sterke en rechtstreekse invloed uitoefenen op jouw immuunsysteem en zelfs jouw DNA activiteit. Ook zorgt het ervoor  dat jouw autonome zenuwstelsel volledig in balans komt, waardoor het lichaam pas echt tot reparatie- en herstelwerkzaamheden komt.

Ook hebben jouw gewoontes een sterke invloed op je lichamelijke gezondheid. Deze patronen kun je ook verbeteren en trainen door mind hacking, waarbij nieuwe gewoontes diep in je onderbewustzijn ingeslepen kunnen worden, zodat ze snel een tweede natuur worden. Gezond gedrag komt dan vanuit de automatische piloot.

2. De emotionele batterij

Emotionele vitaliteit versterken wordt bereikt door het vergroten van jouw emotionele intelligentie. Dat wil zeggen dat je bewuster wordt van je eigen emoties en de emoties van anderen, en hier ook meer vanuit rust en vriendelijkheid mee omgaat, in plaats van op de automatische piloot te reageren. Door mind hacking in gericht in te zetten kun je zelfs emoties die je dwars zitten, ombuigen naar positieve gevoelens. Je brein en lijf gaan hierbij nieuwe netwerken in he brein aanmaken en zetten jezelf aan tot het afgeven van hormonen die jou gelukkiger en veerkrachtiger laten voelen.

3. De mentale batterij

Bij het versterken van je mentale vitaliteit, moet je vooral denken aan het versterken van jouw concentratievermogen. Tijdens meditatie en mindfulness training, leer je gericht te focussen en je niet meer, of in ieder geval minder, af te laten leiden door jouw eigen gedachten en gevoelens, en wat er om je heen gebeurt. Door het hebben van een scherpe focus, verlies je minder energie aan zaken die er niet toe doen.

4. De inspiratieve batterij

Inspiratieve vitaliteit versterken, doe je door bij te dragen aan iets wat groter is dan jezelf. Denk aan het werken aan een hoger doel in je leven, zoals bijvoorbeeld bij te dragen aan een betere wereld. Mensen die regelmatig mediteren, verschuiven veelal op gegeven moment hun focus van zichzelf naar de wereld om zich heen. De focus op jezelf, wordt grotendeels gereguleerd door jouw stress-zenuwstelsel. Als deze goed tot rust is gekomen, verschuift de aandacht vanzelf geleidelijk naar de wereld om je heen.

Wil je jouw vitaliteit op het meest optimale niveau hebben, zul je al deze vier batterijen moeten opladen. Hierbij kan mind hacking een hoofdrol in spelen. Kijk hier naar ons trainingsaanbod.

Onderstaande oefening helpt je dit bereiken.