De Return-On-Investment Van Meditatie Op De Werkvloer

Het probleem

Waarom is de return-on-investment van meditatie zo interessant? In onze huidige werkcultuur draait het vaak vooral om méér, groter en sneller. Er is meer informatie dan ooit beschikbaar dankzij het internet. De snelheid van communicatie is sneller dan ooit. Er is een permanent gevoel van dringend iets te moeten doen en er is meer afleiding dan ooit. We hebben meer e-mails te beantwoorden, meer klanten die we tevreden moeten houden en meer telefoontjes die we moeten plegen. We hebben het idee meer en meer uren te moeten werken om het schip drijvende te houden.

Volgens onderzoek geeft 73% van werknemers aan door deze manier van werken niet goed te kunnen focussen, 64% geeft aan ongeduldig, nerveus of geïrriteerd te zijn. Dit zijn de basisingrediënten voor slechte prestaties, ontevredenheid en burn-out. Stress is één van de meest schadelijke dingen in ons leven, die kan zorgen voor afbraak van het brein, een vermindering van het immuunsysteem, toename cardiovasculaire aandoeningen en ontstaan van depressiviteit om maar een paar zaken te noemen. Dit heeft natuurlijk enorme consequenties op hoe werknemers kunnen presteren op de werkvloer.

De oplossing

Wij mensen zijn geen computers die uren achter elkaar op hoge snelheid kunnen werken. Wij zijn gebouwd om rust met presteren af te wisselen. Het gaat niet om de uren die geïnvesteerd worden op de werkvloer, het gaat om de energie waarmee werknemers aan de slag kunnen. Bedrijven die investeren in het opladen van werknemers door o.a. yoga of meditatie op de werkvloer, krijgen deze investering terug door een afname aan ziekmeldingen, een toename in productiviteit en commitment naar de werkgever toe.

De Return-On-Investment van Meditatie

Er zijn enkele studies gedaan naar de return-on-investment van meditatie trainingen op het werk. De Amerikaanse zorgverzekering Aetna verdiende de investering in meditatietrainingen terug door een afname in ziektekosten van $2000 per persoon per jaar en een extra productiviteit van 60 minuten per week per werknemer, wat zich vertaalde in $3000 per jaar per persoon. Op een groep van 50.000 werknemers, zijn dit erg interessante cijfers. Het iOpener Institute had een toegenomen commitment van 49%, een afname in ziektekosten van 19% en een toegenomen productiviteit van 12%. De return-of-investment van meditatie moet verder onderzocht worden, maar de cijfers tot dusverre zijn veelbelovend. Geen wonder dat bedrijven zoals Google, eBay, LinkedIn, Goldman Sachs en Deutsche Bank meditatie hoog in het vaandel hebben staan.

0%
minder stress
0
minuten meer productie per werknemer per week
0%
minder ziektekosten
$0
meer opbrengst per werknemer per jaar

Ons eigen onderzoek

We hebben ook een onderzoek gedaan naar de return-on-investment van meditatie. We hebben gekeken naar verschillende psychologisch uitkomstmaten, alsmede ook hartritme variabiliteit. Een uitgebreid overzicht van de resultaten kun je hier lezen.

0%
verbeterde team performance
0%
hogere emotionele intelligentie
0%
hogere vitaliteit
0%
meer betrokkenheid

Wil je ook je eigen bottom-line verbeteren?

We hanteren een laagdrempelige en effectieve methode met goede resultaten. We helpen graag je organisatie te laten bloeien. Na onze trainingen zijn werknemers gezonder, gelukkiger, productiever en hebben minder pijn en stress.

Neem hier contact met ons op.

2018-04-04T13:54:41+00:00

Over de auteur:

Bart Heijting, MSc. MSc. PT Bart heeft zichzelf middels meditatie genezen, na jaren van chronische pijn als gevolg van een heftig snowboard ongeluk waarbij hij zijn nek brak. Hierna is hij zich gaan inzetten om meditatie uit de zweverige hoek te halen en voor iedereen toegankelijk te maken. Hij helpt nu wereldwijd mensen en organisaties met stress, gezondheids- en vitaliteitvraagstukken. Hij is getrouwd met Sasha en papa van Calvin en Ruby.
Ga naar de bovenkant